Чай із кореня кульбаби, 150 г, гора Чанбайшань, чай Попо Дин
- Готово до відправки
7 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн
- +380 (96) 164-35-32Киев Стар Менеджер
- +380 (93) 916-54-58Лайф Менеджер
Чай із кореня кульбаби, 150 г, гора Чанбайшань, чай Попо Дин
Коріння кульбаби лікарського містить гірку речовину тараксацин (до 10%), тритерпенові сполуки (тараксерол, тараксастерол, андростерол та інші), стерини (5-ситостерин, стилігін), флавоноїди (космозіїн, лютеолін-7-глюкозид), нікотинову кислоту, інулін (до 24%), каучук (до 3%), жирна олія, слиз та ін. У суцвіттях і листі рослини є каротиноїди тараксантин і флавоксантин, тритерпенові спирти арнідіол і фарадіол, флавоноїди, аскорбінова кислота (до 50 мг%), рибофлавін 226 і сполуки заліза, кальцію і фосфору.
Лікарські властивості
Лікарські засоби в науковій медицині використовують для поліпшення травлення й підвищення апетиту. Препарати кульбаби лікарського мають спазмолітичну, сечогінну та проносну дію, підвищують жовчовідділення, тонізувальний вплив на жовчний міхур. Завдяки цьому рослина ефективна для лікування гепатохолоциститу, холециститів, анацидних гастритів, ускладнених патологією травної системи та хронічними закрепами.
Лікарські засоби кульбаби використовують для профілактики загального атеросклерозу.
Настій коренів п'ють для усунення вугрів, фурункул і медикаментозного дерматиту. Також настій коренів кульбаби використовують зовнішньо для усунення веснянок.
У народній медицині, крім раніше перерахованих випадків, кульбаби лікарські використовують як відхаркувальний, снодійний і заспокійливий засіб. Рослина використовують для лікування нирковокам'яної та жовчнокам'яної хвороби, водянки, хвороб селезінки з млявою течією, жовтухи. Допомагає кульбаби під час запалення лімфатичних вузлів і у разі хронічних закрепів та геморою. Також відома глистогінна дія кульбаби.
Чай із кореня кульбаби
Одну столову ложку фіточаю заварити 1 склянкою гарячої води, дати настоятися 10-15 хвилин, дорослим пити двічі на добу за 30-40 хвилин до їди. Для поліпшення смаку до чаю можна додавати молоко, цукор або мед.
Чай із кульбаби покращує роботу травної системи, сприятливо позначається на стані нервової системи, допомагаючи розслабитися й позбутися стресу.
Кава з кореня кульбаби
Щоб приготувати каву з кореня рослини, потрібно попередньо прокалити її в духовці впродовж 10-15 хвилин за температури 180 °C. Потім залити корінь гарячою водою, дати настоятися впродовж 5-10 хвилин і процідити.
Настій
Столову ложку перетертих сухих коренів залити окропом. Настоювати пів години, охолодити. Рекомендується вживати по 60 мл перед їдою для поліпшення апетиту.
Отвар
Одну чайну ложку висушеного та дрібно нарізаного кореня залити 25 мл холодної води. Прокип'ятити 3 хвилини, залишити настоювати 15 хвилин, накриваючи кришкою. Процідити та пити від 1 до 3 чашок на день приблизно за 30 хвилин до кожного приймання їжі.
- Ціна: 7 ₴